Dr. Volom Dental * 1055 Budapest, Nyugati tér 9. I/3. Tel.: +36 1 311 65 84 Mobil.: +36 30 520 2000


Kapcsolat Átutalás/Bank Fizetési tájékoztató, biztonság Gyakori kérdések kártyás fizetésről Általános szerződési feltételek Cégbemutató Letöltések TOR matricák

Beteg vélemények az NTI-tss-ről

Hajdu László képviselő
10 éve fennálló - napi rendszerességgel megjelenő - intenzív fej-, nyak- és hátfájástól, valamint karzsibbadástól szenvedtem.
2002. nyarán 6 hétig tartó - az ORFI-ban lefolytatott - kivizsgálás és kezeléssorozat után sem múltak panaszaim.
Ezt követően részesültem NTI-tss kezelésben. Mind a fejfájás mind pedig az izomfájdalmak és a karzsibbadás elmúltak. Ez a gyógyult állapot jelenleg is tart.


Kalóné Tóth Krisztina nyelvtanár
Reggeli tarkótáji fejfájással ébredek bizonyos időszakokban, tehát nem minden reggel. A fájdalmas periódusok változó időtartam elteltével következnek és változó ideig tartanak. Megfigyeléseim szerint fizikai megterhelés, idegi fáradtság, kevés alvás váltja ki.
Az egyetem alatt fogszabályozási kezelésen estem át, rá kb. 1 évre a jobb oldali arcizmaim fájni kezdtek, egyre súlyosbodtak, mikor eljutottam a Dr. Fehér Tibor féle tanfolyamra, ott becsiszolták a fogaimat. Sokat segített, de a probléma nem oldódott meg teljesen. Jobb oldalon új inlay-eket és töméseket kaptam, azután romlott tovább a helyzet és most reménykedem az NTI sikerében.
PANASZOK: Fejfájás, nyakfájás. migrén, rágás közben jelentkező kellemetlen 'zaj' a fülnél, hátfájás.

Kb. 1 hete kaptam meg a készüléket. A szinte állandó baloldali fejfájásom már egyszeri használat után elmúlt, a reggeli - s egész nap tartó - levertség megszűnt. A nyaki izmok táján kis mértékű fájdalmat érzek, s a készülék kivétele után a hátsó fogaimat 'magasnak' érzem néhány percig.
Régebben számtalan alkalommal vizsgáltak neurológiai osztályon migrén és fejfájás miatt. CT, EEG, MRI vizsgálatok, Imigran, Neomigran és migrénmegelőző gyógyszerek gyakorlatilag hatástalanoknak bizonyultak.
Az NTI készülék hihetetlen gyorsan mulasztotta el a gyakorlatilag 30 éve fennálló panaszaimat.


Kopjás Gábor építési vállalkozó
Használat közbeni tapasztalatok
Már az első használat után a nyakfájás szinte teljes egészében megszűnt. Éjszaka már egyszer sem ébredek fel. Reggel kipihenten ébredek. Napközben a közérzetem sokkal jobb - nem fáj a fejem, nem érzem magam fáradtnak.
Régebben a jobb lapockám zsibbadt, a nyakamból nyilalló fájdalmat éreztem. Ez néhány napi használat után szinte teljesen megszűnt.


Dr. Molnár Tamás vízilabda olimpiai- és világbajnok
Reggelente kötött izmokkal ébredtem, mely főleg a gerinc mentén a nyakban és a vállban volt igen kellemetlen. Már pár hetes tapasztalat alapján azt mondhatom, hogy kipihentebben ébredek, akár rövidebb alvás után is. A készülék használatával a reggelente érzett váll- és nyakfájás megszűnt.


Marosi Tamás fogászati kereskedő
A kezelést megelőzőoen az arcom jobb oldalán, illetve a jobb halántékomon zsibbadást éreztem, mellyel több szakorvost is megkerestem. Minden vizsgálat negatív lett, de tünetek nem szűntek meg. Sőt, némely esetben a fejfájás is megjelent, melyet azelőott soha nem éreztem.
Több egymástól független szakember is feltételezte, hogy a tünetek a stresszes életmódnak is köszönhetőek.
A másik már gyerekkorom óta jelenlévő tünet, hogy éjszaka alvás közben csikorgatom a fogaimat.

Volom dr. feltételezte, hogy a fenti együtthatók okozhatják fejfájással, ill. zsibbadással kapcsolatos problémáimat. Javasolta, hogy próbáljuk ki az NTI-t, hátha segít.

Most, immár több hetes használat után szinte biztos, hogy az NTI használatával a panaszok jelentősen javultak. Rendszertelen használat mellett is a zsibbadás mértéke töredékére esett vissza, a fejfájás pedig gyakorlatilag eltűnt.
Alvás közben az NTI egyáltalán nem zavaró, pedig ez előzetesen elképzelhetetlennek tűnt számomra.
További hosszútávú előny, hogy a csikorgatás megszűnésével fogaim épségét sem veszélyeztetem ily módon.

Üdvözlettel:
Marosi Tamás


Sklánitz Beáta titkárnő
Hallgassa meg a hölgy véleményét az NTI-tss kezelésről.

2003. 03.11.
Számítógép mellett, ülőmunkát végzek napi 9-10 órában. Rendszeresen fáj a nyakam, hátam a nap végére. A heti 2 rendszeres torna sem oldja meg a problémámat.
Régebben sokat fájt a fejem, ami odáig fajult, hogy a végére alig láttam, hánytam, s a bőséges alvás segített csak. Ezek rohamszerűen jöttek, ellenük még gyógyszer sem hatott. Az alvásom kielégítő, időként kipihenten ébredek, időnként nem - nem a mennyiségtől függ.
Hajlamos vagyok stresszelni magam, bár már tudatosan küzdök ellene.
Kb. 1 éve elkezdett kattogni az állkapcsom, ez tartott kb. fél évig, majd egyre nehezebb lett a rágás. Mostanra már kifejezetten fáj (tompán), ha keményet eszem, érzem tompán a fülem és a szemem.

2003. 03.17.
Amióta tudom milyen tüneteim lehetnek, és figyelem magam, hosszanti sugárban fáj a nyakam, a fülemet és a szememet is érzem, hogy van - egész nap.

2003. 03.18.
Ma úgy ébredtem, hogy nem érzem az arcom. Mármint nem fáj (sajog az állam oldalt,) nem zsibbad a fülem és nem táskás a szemem alja. Az evés (rágás) nem okozott nehézséget.
A majd 1 éves beidegződött szokásomat, hogy a kenyérhéját csak félre kezdem rágni, kezdem félretenni és ma egész természetesnek tűnt, hogy nem okoz gondot. A rágási erősségem/minőségem is nőtt, mert hamarabb végeztem a szokásos majszolásnál.
Ami meglepő számomra, hogy nem érzem hogy vagyok. Nem érzem a tompa, mindig jelenlévő, sajgó fájdalmat egész nap. Megkönnyebbültem.

2003.04.14.
Életemben nem aludtam ennyire jól, mint amióta használom az NTI-t.
A rágósabb falatok is mennek, minden nehézség nélkül tudom enni, rágni a húsféléket, és nem fáradok el evés után. Nem sajog a képem és beszélni is van kedvem.
Egyedül a tökmag és a szotyola feltörése okoz nehézséget, bár ez nem nagy tragédia.
Az alváshoz visszatérve, kevesebbszer alszom el a nyakam, sőt mióta ezt az eszközt használom, a gyakori tompa fejfájásom is elmúlt. Kipihenten, időre ébredek.

Aktuális tanfolyamok

Direkt restaurációk A-tól Z-ig - a direkt héjaktól az
ideiglenes héjakon át a sikeres porcelán
javításig (gyakorlati tanfolyam)
. >>>

A bruxizmus diagnosztikája és terápiás lehetőségei
. >>>

Héj és koronapreparálás- a vállas és váll nélküli előkészítés parodontológiai és biomechanikai szempontjai valamint kivitelezése
Új megközelítésben a preparálás folyamata. >>>





A Dr. Volom Dental & Medical Kft minőségi működésének fenntartása érdekében
ISO 9001 minősítéssel rendelkezik.