Dr. Volom Dental * 1055 Budapest, Nyugati tér 9. I/3. Tel.: +36 1 311 65 84 Mobil.: +36 30 520 2000

Kapcsolat Átutalás/Bank Fizetési tájékoztató, biztonság Gyakori kérdések kártyás fizetésről Általános szerződési feltételek Cégbemutató Letöltések TOR matricák

Tanfolyamaink és gyakorlati kurzusaink

Részletes információért kattintson a tanfolyam nevére!

Amennyiben érdekli Önt egy konkrét tanfolyam, de nem felel meg annak időpontja, kérjük jelezze érdeklődését a jelentkezési űrlap elküldésével. Az űrlap időpont mezőjében a lenyíló listából válassza a "nem felel meg az időpont" opciót.
Figyelem! Egyéni kurzusaink nem akkreditáltak!


Szálerősítés a fogászatban - új elvek szerinti modern üvegrost csapozás, sínezés és direkt hidak

A merevítőrostok oly sok esetben segítik ki a fogorvost, hogy méltán ott a helyük minden rendelőben. A gyermekek balesetben meglazult fogait kb. 4-6 perc alatt lehet stabilizálni. A mozgó, parodontálisan érintett fogaknak éveket lehet még adni a merevítéssel. Átfogó gyakorlati ismereteket szeretnénk adni erről az eljárásról.

Helyszin: Dr Volom Dental Oktató Központja, 1055 Budapest, Nyugati tér 9.

Időpont: 2018-09-21 10:00:00

Fogív- és arcfejlesztés myofunkcionális készülékekkel - bevezető kurzus - 6 kreditpont

A myofunkcionális rossz szokások terápiája jelentősen csökkenti a fix készülékes kezelések recidíváit, előnyösen befolyásolja az arc fejlődését, és a fonációs zavarok korrigálásában is nagy segítséget nyújt.

Helyszin: Dr Volom Dental Oktató Központja, 1055 Budapest, Nyugati tér 9.

Időpont:2018-09-14 09:00:00

Mindent a Class II restaurációról - 7 kreditpont

Kizárólag valós klinikai eseteken alapuló hands-on a Dr. Volom Dental szervezésében. Előadó: A Tomorrow Tooth FB csoport elismert tagja Dr. Stevan Kopanja (Belgrád, Szerbia)

Helyszin: Dental World 2018

Időpont:2018-10-11 09:00:00

A bruxizmus diagnosztikája és terápiás lehetőségei - 6 kreditpont

Milyen problémára ad megoldást a tanfolyam? Napjaink stresszes világában egyre több a fogszorító. Az erős fogszorítás nemcsak betegeinknek káros, hanem számos megelõzhetõ garanciális javítás oka is. 1. probléma: Nem világos a bruxizmus oka. Megoldás: A szakirodalmi hivatkozásokra támaszkodva és azt összevetve saját klinikai gyakorlatunkkal felvázolunk egy modellt a bruxizmus folyamatainak megértésére. 2. probléma: Nehéz diagnosztizálni a bruxizmust, különösen, ha el szeretnénk különíteni a nappali és éjjeli fogszorítást. Megoldás: Egy a rendelőnkben jól működő diagnosztikai eljárás rendszer ismertetése és gyakorlati példák felsorolása kapcsán mutatjuk be saját tevékenységünket. 3. probléma: Nehéz eldönteni, hogy mi a megfelelő terápiás eszköz. Megoldás: A tanfolyamon az elméleti háttérből levezetve ismertetjük a sikeres nappali és éjjeli fogszorítás terápiás lehetőségeit megfelelő súllyal kitérve a sikertelenségekre is.

Helyszin: Dr Volom Dental Oktató Központja, 1055 Budapest, Nyugati tér 9.

Időpont:2018-11-23 10:00:00

Direkt restaurációk A-tól Z-ig - a direkt héjaktól az ideiglenes héjakon át a sikeres porcelán javításig (gyakorlati tanfolyam) - 6 kreditpont

A tanfolyam teljes áttekintést ad a direkt resturációk széleskörű alkalmazásáról.A tükörfényesre polírozott és színtartós direkt héjaktól a IV . osztályon át a nyaki töméseken, nem elsötétedő III. osztályon és a mély II. osztályon keresztül egészen a funkcióstabil porcelán javításokig.

Helyszin: Dr Volom Dental Oktató Központja, 1055 Budapest, Nyugati tér 9.

Időpont:2018-11-16 10:00:00

Héj és koronapreparálás- a vállas és váll nélküli előkészítés parodontológiai és biomechanikai szempontjai valamint kivitelezése - 6 kreditpont

NEM LÉTEZIK "láthatatlan" fogmű a parodontológiai elvek figyelmen kívül hagyásával. A vállas előkészítés egyre inkább kiszorította a tangencionális csiszolást. A legutóbbi időkben viszont megfordulni látszik a helyzet. Mikor melyiket alkalmazzuk?
A tanfolyam célja olyan egyszerű lépésekre bontva megismertetni a preparálást, amivel a következő napon alkalmazhatóvá válik a megszerzett tudás. A csiszolás nemcsak kézügyesség, hanem a vizuális érzékelés kérdése is. A vizuális percepció kutatásának legújabb eredményeit ismertetve kerül feldolgozásra a csiszolás munkafolyamata. Az érzékelés mellett komoly befolyásoló tényező a pótlások anyagának teherbírása. A tanfolyam a legújabb anyagtani kutatások fényében értelmezi át a csonkalakítás alapelveit.

Helyszin: Dr Volom Dental Oktató Központja, 1055 Budapest, Nyugati tér 9.

Időpont:2018-11-30 10:00:00

Fogív- és arcfejlesztés myofunkcionális készülékekkel - asszisztenseknek, védőnőknek, logopédusoknak - 16 kreditpont

A 21. század gyermekeinek jelentős része súlyos fogsorérintkezési és fogívfejlődési zavarokkal rendelkezik. Modern kutatások bizonyítják, hogy a legtöbb malokklúzió hátterében a felső légutak szűkülete vagy neuromuscularis diszfunkció áll (Pl.: szájlégzés, nyelvlökéses nyelés vagy rossz nyelvpozíció). Ezek a myofunkcionális eltérések már korai életkorban diagnosztizálhatók és kezelhetők lehetőséget adva a természetes arcfejlődés biztosítására. Az eredmény egy szebb arc és hosszú távon is szabályos fogak. Nagy jelentősége van az egészségügyi szakdolgozók myofunkcionális ismereteinek bővítésére, hiszen a korai felismerés sokkal sikeresebb terápiát eredményez. Ezen túl a szűk fogíveknek az egészségere gyakorolt hosszútávú rossz hatása népegészségügyi gonddá emeli a periorális izomdiszfunkciót.

Helyszin: Dr Volom Dental Oktató Központja, 1055 Budapest, Nyugati tér 9.

Időpont:2018-12-07 09:00:00

Aktuális tanfolyamok

Direkt restaurációk A-tól Z-ig - a direkt héjaktól az
ideiglenes héjakon át a sikeres porcelán
javításig (gyakorlati tanfolyam)
. >>>

A bruxizmus diagnosztikája és terápiás lehetőségei
. >>>

Héj és koronapreparálás- a vállas és váll nélküli előkészítés parodontológiai és biomechanikai szempontjai valamint kivitelezése
Új megközelítésben a preparálás folyamata. >>>

A Dr. Volom Dental & Medical Kft minőségi működésének fenntartása érdekében
ISO 9001 minősítéssel rendelkezik.